GHISLAIN STRUYS, wonende in HASSELT, is jarenlang UFO-onderzoeker, bestuurslid en PR-man van BUFON. Na een moedige, maar hopeloze strijd tegen een agressieve en slepende ziekte is Ghislain op 7 mei ll overleden. De verslagenheid bij de bestuursleden van BUFON en alle andere collega’s is groot. We wisten dat Ghislain ernstig ziek was, maar dat het allemaal zo snel zou gaan, dat verwachtte niemand van ons.

 

 

De meeste van ons kennen Ghislain nog van UROS waar hij voorzitter en uitgever van het tijdschrift UROS was. Zijn idee was dat om goed ufologisch onderzoek te kunnen uitvoeren, je op de hoogte moet zijn van alle randverschijnselen en wat er rondom ons gebeurd. Hij bestudeerde niet alleen UFO’s, maar ook sterrenkunde, ruimtevaart, oudheidkunde, archeologie, theologie, theosofie,… genoten zijn aandacht. Hij was een kritisch believer, die het respect en begrip van alle andere collega’s kreeg, ongeacht hun visie. Je kunt een aantal van zijn artikels terugvinden op onze site. Ghislain had een zeer vlotte en spitsvondige pen, waardoor hij het vaak bij het rechte eind had en zijn artikels zeer vlot lezen. Hij was geen professor, of geleerde, maar een autodidact die door eigen studie en ervaring een grote kennis van zijn studieonderwerp kreeg.

Ghislain was medeoprichter van BUFON en deed sinds enkele jaren de public relations voor onze groep. Geen inspanning viel hem te zwaar en met de trein reisde hij naar diverse scholen, zoals Asse, Mechelen, Hasselt,… om zijn voordracht over UFO’s en buitenaards leven te houden. De studenten, die hij toesprak, wisten zijn inzet, zijn kennis en zijn bezieldheid steeds te waarderen. Onze bewondering voor Ghislain voor dergelijke, grenzeloze inzet was / is zeer groot. Het zal moeilijk vallen om voor deze taak een geschikte vervanger te vinden met dezelfde bezieldheid en gedrevenheid als Ghislain!

De foto, die je hierboven kan bekijken, werd in juni 2008 genomen op de UFO-ontmoetingsdag in Izegem. Hij was toen al een tijdje aan het sukkelen met de gezondheid. Niettemin hebben we meermaals tussen pot en pint nog nagepraat over diverse evenementen en UFO-onderwerpen. Ghislain wist zijn toehoorders steeds te boeien. We zullen Ghislain missen tijdens de volgende bestuursvergaderingen en bijeenkomsten, niet enkel en alleen om zijn kennis, maar vooral om zijn vriendelijkheid en kameraadschap.

Wij houden eraan om in naam van BUFON en in naam van alle andere collega-ufologen onze oprechte deelneming aan zijn echtgenote, zijn dochter en de familie aan te bieden. Veel sterkte en weet dat wij, net zoals jullie, Ghislain nimmer zullen vergeten. Ghislain ging veel te vroeg van ons heen…

Het ga je goed, Ghislain.

De bestuursleden BUFON (Belgium UFO-Network)