^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


More than 10,000 sightings have been reported

flying saucer situation is not at all imaginary

And we know the government is sitting on hard evidence of UFOs.-

We all know UFOs are real.

All we need to ask is where are they from.

Get Adobe Flash player

Since 1996 more than 7.572 Belgian UFO-Sigthings , 72,1% sightings each month

.:. Belgische UFO-Meldlijn .:.

Ufo-Meldlijn

.:. Belgian UFO-Space Academy (BUSA) .:.

.:. Ufo.be Agenda 2016 .:.

Wat en waar zijn UFO's ?

In België hebben we gemiddeld 200 ufo waarnemingen per jaar.

Vanuit alle provicnies + - hetzelfde. In het zuiden van Belgïe (Ardennen) zijn je kansen 80% hoger om een ufo waarneming te zien. Dit komt vooral door de belichting van de steden. Toch hebben Ufo’s bepaalde routes of plaatsen waar ze terug komen.

We hebben een lijst opgemaakt van de laatste 15 jaar zo’n +- 2423 UFO waarnemingen die hebben plaats gevonden in België.

30% van de UFO waarnemingen vinden plaats langs de compostela wegen, heirbanen, romeinsewegen, dolmen, menhirlijnen in België.

10% langs de ley-lijnen in België.

10% van de UFO waarnemingen zijn niet te verklaren

50% zijn natuurlijk te verklaren door sterren, planeten, ballons enz.

Waar zijn we de meeste UFO’s in België te zien;

Compostella wegen

De pelgrimsroutes naar Santiago de Compostella in Frankrijk en België worden systematisch Ufo's gespot langs deze wegen. Of bij toeval, alle waarnemingen vinden plaats aan deze routes. De meeste Ufo routes die worden gebruikt zijn op de Ley-lijnen van België. En de mens heeft altijd zijn wegen onbewust gebouwd langs deze routes en leylijnen. 

 

 

 

Compostella wegen zijn een systeem van routes naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella in Spanje, waar zich het graf van de apostel Jacobus zou bevinden. De routes in Frankrijk zijn sinds 1998 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van oorsprong zijn deze Keltische wegen die door de Druïden werden gebruikt.

Vanuit de toenmalige Noordelijke Nederlanden, Duitsland en de Britse Eilanden reisden Jacobuspelgrims in de late Middeleeuwen via de Zuidelijke Nederlanden naar Compostela. Zo was ons land een echt dóórtrekland. Maar de routes werden bij ons niet enkel gebruikt door pelgrims op doortocht maar ook door Vlaamse bedevaarders.

Zoals men kan zien op de bovenstaande kaart liepen er doorheen het grondgebied van het huidig België een viertal belangrijke doorgaande pelgrimsroutes vanuit het Noorden (Nederland) en het Oosten (Duitsland) zuidwaarts, die samenkwamen in Parijs en uitmondden in de "Via Turonensis", een van de 4 grote Noord-Zuidassen St.- Jakobsroutes in Frankrijk richting Compostela.

Komend vanuit Duitsland

 

De zogeheten "Niederstrasse", een pelgrimsroute vanaf Aken (D) - Maastricht (NL) - Leuven - Brussel - Halle - Zinnik - Bergen - Valenciennes (FR) - Kamerijk (Cambrai) - St.-Quentin - Noyon - Compiègne - Senlis - Parijs. Tussen Maastricht en Leuven waren er 2 varianten: ofwel via Bilzen, Hasselt, Diest en Aarschot; ofwel via Tongeren, St. Truiden, Zoutleeuw en Tienen.

2. De "Via Mosana", een weg die vanaf Aken (D) zuidwaarts afdaalde naar de Maasvallei via Moresnet - Clermont - Luik - Hoei - Andenne - Namèche tot Namen. In Namen kon men kiezen tussen:

de "Via Gallia Belgica" via Dinant - Givet - Chimay - Guise (FR) - St.- Quentin - Compiègne - Senlis tot Parijs. Vanaf Chimay was er een alternatieve weg naar Parijs via Charlesvilles- Mézières en Reims. "La Voie de Vézelay" via Dinant - Givet - Reims - Châlons-en- Champagne - Troye en Auxerre naar Vézelay. Daar begon de "Via Lemovicensis", de zogeheten Bourgondische route, een van de 4 grote Franse pelgrimswegen in de Middeleeuwen naar Santiago de Compostela.

 

Komend vanuit de Noordelijke Nederlanden (nu Nederland)

 

1. De as Utrecht - Mechelen - Brussel - Parijs. In Utrecht (NL) kwamen 2 wegen samen: één uit Alkmaar (via Amsterdam) en een andere uit Groningen (via Kampen en Amersfoort). Vanuit Utrecht ging de pelgrimsweg naar Mechelen, ofwel via Breda en Antwerpen, ofwel via Den Bosch en Lier. Vanuit Mechelen liep de route verder over Brussel - Halle - Zinnik - Bergen - Valenciennes (FR) - Kamerijk (Cambrai) - St.- Quentin - Noyon - Compiègne tot Parijs.

2. De weg Groningen - Kampen - Zwolle - Deventer - Arnhem - Nijmegen - Oirschot - Diest (waar de weg uitkomt op de "Via Gallica Belgica") - Leuven - Brussel - Halle - Zinnik - Bergen - Valenciennes (FR) - Kamerijk (Cambrai) - St.-Quentin - Noyon - Compiègne tot Parijs.

 

Ardennen

De Ardennen (Frans: Ardenne, Waals: Årdene) vormen een bosrijk laaggebergte in oostelijk België (een groot deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren. Het gebergte is een overblijfsel van de hercynische orogenese en werd 390 tot 300 miljoen jaar geleden gevormd.

Men onderscheidt een hoger gedeelte en een lager gedeelte in de Ardennen, de Hoge en de Lage Ardennen. De Hoge Ardennen liggen ten noorden van de Ourthe; hier vindt men dan ook de hoogste toppen die tot ver over de zeshonderd meter kunnen reiken. Zo is de hoogste heuvel de in de Hoge Venen gelegen Signaal van Botrange (694 meter). Een andere top is de in het noorden van de provincie Luxemburg gelegen Baraque de Fraiture (652 meter). De Lage Ardennen liggen in het zuidwesten, in het zuiden van de provincies Henegouwen, Namen en Luxemburg alsmede in het aangrenzende Frankrijk. De heuvels zijn over het algemeen nooit hoger dan vijfhonderd meter. Talloze kleine rivieren ontspringen in het Ardense heuvelland, zoals de Amblève, de Ourthe en de Semois. In een aantal daarvan zijn stuwmeren aangelegd zoals onder andere bij Eupen en Robertville. Op deze plaatsen heb je 80% kans (bij klare nacht) dat u UFO’s kunt spotten.

 

Dolmen van Wéris, (Hunebed, Megaliet)

De Dolmen van Wéris, noordelijke dolmen of Wéris I is een dolmen van het type allée couverte dat wordt toegeschreven aan de Seine-Oise-Marne-cultuur en is gelegen bij Wéris in de gemeente Durbuy in de Belgische provincie Luxemburg. Plaats waar vele mensen UFO’s hebben waargenomen en onderzocht.

De dolmen ligt aan de weg van Wéris naar Barvaux genaamd de Rue des Dolmens op zo'n 600 meter ten noordwesten van het dorp. In de omgeving ligt zuidwestelijker op zo'n anderhalve kilometer nog een andere iets kleinere dolmen: de Dolmen van Oppagne en in en rond de vallei waarin Wéris gelegen is bevinden zich een aantal menhirs. De verschillende megalieten in de omgeving zouden verschillende alignmenten met elkaar vormen die evenwijdig aan elkaar gelegen zijn.

De dolmen is de bekendste dolmen van de twee en wordt veel bezocht door toeristen. In de nabijheid heeft men een parking aangelegd. Perfect plaats om nachtelijke Ufo’s te spotten.

 

Maasvallei

De Maasvallei (Frans: Meuse) is een rivier in West-Europa. Doordat ze voornamelijk door regenwater gevoed wordt kan het waterpeil sterk variëren. De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt daarna nog door België en Nederland. In Nederland is de Maas de zuidelijkste van de grote rivieren en mondt ze in de Nederlandse rivierdelta uit in de Noordzee. In deze Maasvallei hebben al vele getuigen Ufo’s gezien.

De Maas begint in België door de Belgische Ardennen. In het deel door de Ardennen is het verval van de Maas ook geregulariseerd, maar hier is door de afmetingen van de parallelle sluizen wel beroepsvaart mogelijk. De Maas buigt bij Namen, waar de Samber in de Maas vloeit, af naar het oosten en bereikt via Andenne en Hoei de grootste stedelijke concentratie aan haar loop: Luik.

 

Kerncentrale Tihange, Doel, Chooz

De kerncentrale Tihange (Frans: Centrale nucléaire de Tihange, CNT) is een van de twee kerncentraleparken van België. Zoals overall ter wereld worden deze kerncentrales regelmatig bezocht door ufo’s. In België is dit ook het geval.

 

 

Tihange is een Belgische deelgemeente van de stad Hoei in de provincie Luik. Op het grondgebied van het dorp Neuville-sous-Huy dat in 1952 bij Tihange werd gevoegd, staan drie kerncentrales langs de rechteroever van de Maas. Deze nucleaire site is eigendom van energiebedrijf Electrabel en Société coopérative de Production d'électricité (SPE).

 

Kleine-Brogel

Kleine-Brogel is een dorp in de Vlaamse provincie Limburg en een deelgemeente van de stad Peer.

Vliegbasis Kleine-Brogel is een NAVO-luchtmachtbasis in Kleine-Brogel, een deelgemeente van de Belgische stad Peer. Sinds 30 mei 2002 is de officiële naam Generaal-majoor vlieger Graaf Ivan du Monceau de Bergendael basis.

Naar verluidt lagen er al sinds 1961 kernwapens op de basis. Voor de opslag van deze tuigen werd een zeer goed bewaakt speciaal munitiecomplex gebouwd. Vreemd genoeg lag dit niet op de basis maar iets ten noorden daarvan (51°11'24"N 5°28'44"E). Van 1962 tot 1975 lagen verdeeld over 3 bunkers 60 tuigen van het type B43 - het toenmalige standaardtuig voor de F-84 Thunderstreak en later voor de F-104 Starfighter - opgelegd. Het complex werd van de binnenzijde bewaakt door USAF-personeel en van de buitenzijde door VVE–UDA-militairen (Vliegveld Verdedigings Eenheden, Unités de Défense des Aérodromes). Vanaf 1975 werden de B43's vervangen door B61's. Vanwege veiligheidsaspecten en personele bezuinigingen werden in de jaren negentig 11 vliegtuigbunkers voorzien van speciale, elektronisch beveiligde kluizen in de vloer met een maximale opslagcapaciteit voor 44 B61's. Sedert 1989 zijn hiervan vermoedelijk nog 11 kernkoppen van het type B61[2] (mod 4 of mod 7) over; daarom demonstreren vredesactivisten van Bomspotting/Vredesactie er vrij geregeld. Zoals andere politici in het verleden hem al voordeden, werd dit publiek geheim nog eens bevestigd door een uitspraak van de toen pas aangestelde minister van Landsverdediging Pieter De Crem op 23 januari 2008. Bovendien lekten op 29 november 2010 Amerikaanse telegrammen op de klokkenluiderswebsite WikiLeaks uit die dat vermoeden definitief bevestigden. De Amerikaanse ambassade sprak letterlijk over "nucleaire wapens in België, Nederland en Duitsland".

 

Noordzee

De Noordzee is het paradijs van waarnemingen tijdens de nacht. De Noordzee wordt aan drie zijden door land begrensd en opent zich trechtervormig naar de Noordoostelijke Atlantische Oceaan. In een straal van 150 kilometer van de kusten leven 80 miljoen mensen.

De Noordzee is een belangrijke schakel in scheepsroutes en dient als verbinding tussen Europa en de andere wereldmarkten. Daarnaast zijn er nog vele veerverbindingen tussen de landen rond de Noordzee. De zuidelijke Noordzee is, samen met het aangrenzende Kanaal, de drukst bevaren scheepsvaartregio ter wereld. In de zeebodem bevinden zich grote aardolie- en aardgasreserves, die sinds de jaren 70 van de 20e eeuw grootschalig geëxploiteerd worden. Commerciële visserij heeft het visbestand van de zee in de laatste decennia verminderd. Milieuproblemen zijn ontstaan door de zeevaart en doordat de vervuilde rivieren van Europa uitmonden net ten zuiden van de Oostzee. Op deze route en plaats worden de meeste Ufo’s waarnemingen gedaan bij nachtelijke hemel.

 

 

    

Ufo.be © 2014

DISCLAIMER ©  www.ufo.be  

Alle teksten en illustraties op deze websites evenals de lay-out en de functionaliteit ervan mogen niet verspreid worden zonder toestemming van Belgische UFO-Netwerk / www.ufo.be. Elke auteur is verantwoordelijk voor zijn publicatie en wordt gevraagd naar de authentieke bron van zijn artikel te verwijzen. Artikels/foto’s voorzien van het © symbool mogen niet verspreid worden zonder voorafgaande toestemming van de auteurs U mag niet reproduceren voor commerciële doeleinden, zelfs niet met bronvermelding! De auteurs van deze website zijn vrijwilligers die artikels, rapporten en teksten schrijven of reproduceren die gerelateerd zijn aan het UFO-fenomeen, oude beschavingen, het paranormale, astronomie en andere wetenschappen. Ondanks alle inspanningen kunnen de Administrators niet garanderen dat de informatie op deze websites actueel, juist en volledig is. Indien u een artikel, tekst of foto zou aantreffen die bezwarend is en volgens u niet thuis hoort op hoger vermelde sites, dan verzoeken wij u dit onmiddellijk te melden op het volgende emailadres galaxy@ufo.be en dan zullen wij deze direct verwijderen. Zaken die niet thuis horen op de site en deel uitmaken van categorieën die een aanval op iemands persoonlijke leefsfeer betekenen en de persoon zouden schaden, moeten eveneens gemeld worden. De websitebeheerder is niet verantwoordelijk voor de informatie op deze website en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele nadelige gevolgen van eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de gegevens op deze website.