^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


More than 10,000 sightings have been reported

flying saucer situation is not at all imaginary

And we know the government is sitting on hard evidence of UFOs.-

We all know UFOs are real.

All we need to ask is where are they from.

Get Adobe Flash player

Since 1996 more than 7.572 Belgian UFO-Sigthings , 72,1% sightings each month

.:. Belgische UFO-Meldlijn .:.

Ufo-Meldlijn

.:. Belgian UFO-Space Academy (BUSA) .:.

.:. Ufo.be Agenda 2016 .:.

BUFON / Ufo.be

Contact Us

Belgian UFO-Network
(Head Office - Belgium)
 
Website: www.ufo.be 
Mail: info@ufo.be
+32.484.78.28.46
 
Belgian UFO-Network
(Vlaanderen - Flemish Region)
Hakendoverstraat 7
3350 Linter-Wommerson
Belgium
Phone +32.474.33.93.51
 
Belgian UFO-Network
(Wallonie - French Region)
Rue En Rheé 2
5500 Dinant
Belgium
Phone +32.484.78.28.46
 

Ufo.be support by ....

Partners & Weblinks 

In het Oost-Vlaamse Lotenhulle (België) staat het eerste UFO Monument ter wereld. Onthuld in 2004 voor een UFO-waarneming bijna vijftig jaar geleden. Op 21.07.1955 de toen 17-jarige paracommando Marin Vandercruyssen (Belgische Ufoloog) zag toen vijf UFO's zweven boven de rijksweg E40 met 10 andere getuigen. 

De gedenksteen is een initiatief van het gemeentebestuur Aalter (Oost-Vlaanderen, België) met drijvende kracht eerste schepen Dirk De Smul (CD&V). Hij gaf de toelating om het betonnen monument met bauwesteen te plaatsen voor de kerk van Lotenhulle waar de waarneming plaats vond. In samenwerking met Marin Vandercruyssen en Belgisch UFO Netwerk (Bufon) www.ufo.be werd het in 2004 ingehuldigd.

"Wij geloven Vandercruyssen. Wij bestaan toch ook. Waarom zou er in de gigantische kosmos dan geen ander ontwikkeld leven kunnen zijn?", zei wethouder De Smul maandag in de krant Het Laatste Nieuws . Volgens de gemeente is het UFO-waarnemingsmonument de eerste ter wereld.

Getuige Vandercruyssen zegt dat de zilveren schijven van honderd meter doorsnee tien minuten lang bleven hangen.

"Het was een stralende dag", zegt hij. "Ik had meteen door dat het UFO's waren. Als paracommando zou ik het meteen gemerkt hebben als het speciale legervliegtuigen zouden zijn."

De waarneming

21 juli 1955, zwevende shotels boven Oudenaarde.

Marein Vandercruysen verteld: Op 21 Juli reden mijn vader en ik: vanuit Oudenaarde met de motor naar de kust.Het was zeer mooi en helder weer, ter hoogte van Lotenhulle dorp nabij de stad Aalter in Oost- Vlaanderen zagen wij een groepje mensen omhoog staan kijken ,wij stopten om te kijken wat er te zien was en zagenvijf grote schotelvormige schijven in formatieboven de E40 Gent - Kust zweven heel traag, zoals een zeppelin dat doet van Oost naar West.De schotels zweefden in formatie, drie-vooraan en detwee anderen achteraan aansluitende , daar ze zeer traag vlogen en de zon helder op de schijven scheen moet naar mijn schatting ieder van de schijven minstens 100 m doormeter hebben geweest er waren nergens patrijspoortjes ofuitstulpingen te zien ,en raar geen enkel geluid ! Ondertussen waren er al 2 a3 min versteken en waren er al een paar mensen bijgekomen die stilstaande op de open bare weg naast hun wagen het spektakelvolgden , niemandzij ook maar een woord en keken als onder hypnose naar omhoog naar de enorme totale indrukwekkende drukkende totaliteit van deze zwevend schijven . Van mijn eerste verbazing bekomen , zag ik: dat men van iedere schijf duidelijk de omlijstingen kon zien en dat de zon de zilverachtige schijven langs de bovenzijde helder verlichte zonder te reflecteren evenwel ,ik: kon zelfs de schaduwen zien van zowel langs boven iets meer dan de onderkant de kleuren er tussendoor overgaand van grijs en van de zon weg op de schotels donkerder van kleur werden maar toch alles dnidelijk te zien bleef zodat daaruit- volgt, dat de fysieke tuigen zeer groot waren die naar mijn gevool de auto's die op de autostrade reden en de ganse omgeving meschien aan het opserveren waren, als daar iemand in zou zitten dacht ik ?En plots in twee bewegingen met nog vijf kleine puntjes op mijn netvlies achterlatend waren ze verdwenen.Op die 500 m dat zij ondertussen haddenafgelecht stonden er +- een 20-25 tal personen van allerlei pluimage eigen aan het landelijk karakter van de streek en waren er +- 10 minuten verstreken en al die tijd werd er geen enkel woord gezegd onder al deze mensen.De eerste die sprak was een vrouw die zij ; Aijejij wa was da ? Waarop ik: antwoordde ; Dat waren zeker vliegende schotels , iedereen keek naar mij ik: had immers mijn , (Para - Commando) kostuum aan ,niemand diedaarop iets wilde zeggen en iedereen ging vlug uiteen zonder een woord.

 

 

Who's Online

We have 58 guests and no members online

.:. Founded in 1996 .:. 

Belgian UFO-Monument

Gemeente Aalter

Informatie UFO-Monument

 

Gemeentebestuur Aalter
Europalaan 22
9880 Aalter
tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
gemeente@aalter.be

Dirk De Smul

Raadslid sinds 10 januari 1989
Schepen sinds 23 december 1998
Voorzitter gemeenteraad van 2 januari 2013 tot en met 26 januari 2015

_______ .:. ESUN .:. _______

 

 

    

Ufo.be © 2014

DISCLAIMER ©  www.ufo.be  

Alle teksten en illustraties op deze websites evenals de lay-out en de functionaliteit ervan mogen niet verspreid worden zonder toestemming van Belgische UFO-Netwerk / www.ufo.be. Elke auteur is verantwoordelijk voor zijn publicatie en wordt gevraagd naar de authentieke bron van zijn artikel te verwijzen. Artikels/foto’s voorzien van het © symbool mogen niet verspreid worden zonder voorafgaande toestemming van de auteurs U mag niet reproduceren voor commerciële doeleinden, zelfs niet met bronvermelding! De auteurs van deze website zijn vrijwilligers die artikels, rapporten en teksten schrijven of reproduceren die gerelateerd zijn aan het UFO-fenomeen, oude beschavingen, het paranormale, astronomie en andere wetenschappen. Ondanks alle inspanningen kunnen de Administrators niet garanderen dat de informatie op deze websites actueel, juist en volledig is. Indien u een artikel, tekst of foto zou aantreffen die bezwarend is en volgens u niet thuis hoort op hoger vermelde sites, dan verzoeken wij u dit onmiddellijk te melden op het volgende emailadres galaxy@ufo.be en dan zullen wij deze direct verwijderen. Zaken die niet thuis horen op de site en deel uitmaken van categorieën die een aanval op iemands persoonlijke leefsfeer betekenen en de persoon zouden schaden, moeten eveneens gemeld worden. De websitebeheerder is niet verantwoordelijk voor de informatie op deze website en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele nadelige gevolgen van eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de gegevens op deze website.